본문바로가기 푸터바로가기

한국농촌경제연구원 로고

  1. ENG
  2. 사이트맵 열기
  3. 메뉴열기

농촌경제

식품산업의 발전방향

2002.10.31 13051
연구보고서 표지
  • 저자
    김재수
  • 등록일
    2002.10.31
  • 연구주제
    식품소비.
목차

Abstract
The proportion of the food
industry was 4.9 percent over GDP in 2000 in Korea, while that of the
manufacturing industry was accounted for 15.7 percent. In this sense the
development of food industry is important for both agricultural and
manufacturing sectors in Korea. The development policy for food industry can be
summarized as follows; 1) sanitary and safety for food need to be emphasized and
improved for consumers, 2) regional processing industry for traditional Korean
food should be stressed to increase demand for domestic agricultural porducts,
3) government role for development of food industry should be made to increase
competition in food industry, not to regulate the industry, and 4)
administrative reform within government should be made in terms of development
and sanitary aspects.
1. 농업의 역할과 여건변화
2. 식품산업의 현황
3. 식품산업정책의 현황 및 문제점
4.
식품산업의 발전방안

요약문

저자정보
김재수Kim, Jaesoo
저자의 다른 보고서
저자에게 문의
김재수Kim, Jaesoo
저자에게 문의

※ 퇴사하신 분이지만 아래의 내용을 입력해 주시면 관리자가 전달해 드리겠습니다.

구매안내

KREI의 출판물은 판매 대행사 (정부간행물판매센터)와 아래 서점에서 구입 하실 수 있습니다.

판매대행사
(주)정부간행물판매센터 http://www.gpcbooks.co.kr
서울특별시 중구태평로 1가 25번지
TEL02)394-0337, 734-6818 FAX 02) 394-0339
판매서점
농촌경제연구원 cctv 설치현황
교보문고 http://www.kyobobook.co.kr
영풍문고 http://www.ypbooks.co.kr
알라딘 http://www.aladin.co.kr
  • 상세정보 조회
    13051
  • 다운로드
    22

같은 분야 보고서

다음글
미국의 2002 농업법
이전글
WTO 체제하의 한 일 농정변화 비교